Sojavaha eelised parafiinile

Sojavaha on looduslik vaha. Seda kasutatakse küünalde valmistamisel ning lisaks saab seda kasutada ka kosmeetikatoodete ja seepide tegemiseks. Sojavaha on keskkonnasõbralik alternatiiv traditsioonilistele vahatoodetele. Erinevalt populaarsest küünalde tegemise materjalist parafiinist on sojavaha täielikult looduslik. Parafiini saadakse nafta tootmise jääkidest. Sojavaha saadakse sojaubade õlist ja selle valmistamise protsess on hüdrogeenimine. 

Tervislikum

Sojavaha eraldab vähem tahma ümbritsevasse keskkonda. Seega sobib see hästi inimestele, kes on tundlikud ruumi õhu kvaliteedi osas. Ei tekita peavalu, mis võib juhtuda parafiinist küünalde põletamisel.

pikem põlemisaeg

Sojavaha põlemise temperatuur on madalam ja põlemisaeg kuni 50% pikem, kui rapsivaha küünaldel. Seega saab nende põlemist nautida kauem ja tooted kestavad kauem.

parem lõhna säilimine

Sojavaha säilitab endas väga hästi lõhna. Seetõttu on sellest väga hea teha aroomiküünlaid.

loodussõbralik

Sojavaha on tehtud sojaubadest, mis on biolagunevad. Kuna need on valmistatud looduslikult erinevalt parafiinist, mis pärineb naftast, siis on need ka väga loodussõbralik valik.

lihtsam puhastada

Vahatilgad on lihtsasti puhastatavad veega ja seebiga. Parafiini puhul on neid raskem eemaldada.

Sojavaha ja rapsivaha puhul saab seega välja tuua mitmeid erinevusi. Sojavaha on oma hinna poolest kallim kui rapsivaha. Kui arvestada kõiki muid eeliseid, siis on hinnavahe täiesti õigustatud. Tervislikum ja loodussõbralikum valik on kindlasti sojavaha. Seda nii tarbijana kui küünalde valmistajana. Sojavahaga on lihtsam töötada ning lisaks on see ka tervisele ohutum. 

Sojavahast käsitööna valmistatud küünlad

Sojavaha, millele ei ole lisatud värvaineid, et tuleks esile selle ilus neutraalne toon. Küünaldele on lisatud õrnalt aroomiõlisid. Aroomid tulevad esile kergelt põletamise jooksul ega tungi liiga tugevalt esile. Samuti on valmistatud käsitööna küünalde ümbris.

0